Elektrische graafmachine
Wij beschikken over een Kubota K-008 graafmachine die tevens aangedreven kan worden door een hydraulische unit, die met elektrische stroom wordt gevoed. De Kubota K-008 is een mini-graafmachine met een variabele loopvlakbreedte van 70 tot 86 cm. Hij kan zonder moeite door een 80 cm brede deur. Met een graafdiepte van 1,705 meter is de Kubota bovendien één van de grootsten in zijn klasse. Het draaien en de boom van de Kubota worden gecontroleerd door dezelfde hendel om ruimte te sparen in kleine werkruimten en het onderhoud is eenvoudig. Toch is de Kubota in deze uitvoering nog niet overal voor te gebruiken.

De voordelen op een rij:

– Toepasbaar voor graaf- en sloopwerk in bijvoorbeeld winkels en winkelcentra of bij het onderkelderen van woningen.

– Geen lawaai. Dieselmotoren produceren een redelijk aantal decibels. Zeker bij werkzaamheden die binnen plaatsvinden is dit ongewenst en storend. Met de elektrisch-hydraulisch aangedreven versie kan zelfs in ziekenhuizen, onderzoekscentra en verzorgingstehuizen worden gewerkt.

– Geen stankoverlast. Dieselmotoren produceren naast geluid ook uitlaatgassen. Moest men tot nu toe speciale ventilatie realiseren om met een graafmachine aan het werk te gaan, met de elektrisch-hydraulisch aan gedreven Kubota is dit geen enkel probleem. Daarmee kan de Kubota ook worden gebruikt in ruimtes waar etenswaren nabij zijn of in magazijnen.

– Er is ook geen ontploffingsgevaar.

– Een sloophamer kan worden gemonteerd en gebruikt, zonder last te hebben van dieseldampen.

– Het energierendement van een elektrische motor is veel groter dan dat van een dieselmotor. De afgave van eenzelfde KW in hydraulisch vermogen kost drie- tot vijfmaal minder met een elektrische graafmachine.

– Tot slot: de ARBO is blij met u, want er is geen gevaar voor de gezondheid op en om de werkplek.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en maak een afspraak met ons. Wij bespreken graag de mogelijkheden om de elektrisch hydraulisch aangedreven Kubota K-008 ook bij u zijn werk te laten doen. U kunt ook hier de elektrische graafmachine in werk zien.

Previous slide
Next slide